Måndag på en onsdag?

Idag har jag haft måndag i huvudet. Detta på grund av måndagens och tisdagens ledningsdagar i Hjo. Mitt team var inkvarterade på hotellet där och genomförde en uppgift tillsammans. När vi inte jobbade åt vi. Och när vi inte åt jobbade vi. Typ så. Fast maten var väldigt trevlig och det var rätt najs att sitta ute till 23 en måndagskväll och dricka öl. På en måndag?
 
Nu var det alltså redan nästan helg. På fredag ska jag till frisörn och klippa kalufsen. Det blir lagom lyxigt att avrunda veckan där. Egentligen vill jag försöka sluta redan vid lunch men vi får se hur det går med det. Men varför känner jag mig otrogen? Jag har gått till samma person i 2 år nu och varit jättenöjd varje gång. Nu går jag till en annan? En anledning är att min favorite hade inga bra tider den här veckan. En annan mindre anledning är priset. Nu råkar favoriten jobba på den typ dyraste salongen i stan. Det är många pengar som går till enbart en klippning. Om "den andra frisören" gör det bra kan jag iofs byta över helt och hållet.  En del inom mig vill att någon kunnig färgar och slingar håret. På mitt jobb går jag klädd i arbetskläder. Då kan jag ju lika gärna vara wild and crazy med håret! En annan del av mig är rätt ointresserad och orkar sällan lägga mycket energi på det på morgonen. Kanske borde ta bort allt hår istället?? Det om nåt vore ju spännande.
 
Nu: dags för sängen.
 
Zzz..
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Att fylla 30 år

För rolighetens skull googlade jag "fylla 30 år". Hittade en sida med sådant som bara är svammel, fastän det är sant. JAJA, såna som är 12 år yngre får gå på krogen. Sånt spelar mindre roll. Men sen hittade jag en artikel hos Amelia. Sammanfattad med efterföljande kommentarer:
 

1. Börja spara inför pensionen redan nu

 
Nej, jag har inte börjat. Än. När jag var på G med att få första jobbet så tänkte jag att jag ska börja. Jag är fortfarande i startgropen.
 

2. Börja bry dig om din hälsa nu, inte senare

 
Ja jag bryr mig om min hälsa. På alla plan. Att bry mig mer om mig själv på ett proaktivt sätt är en mycket bra sak som jag valt att göra.
 

3. Umgås inte med folk som inte behandlar dig väl

 
Behöver detta ens kommenteras? Finns inte en enda anledning till att umgås med människor som inte vill väl, eller behandlar en väl.
 

4. Var snäll mot människorna du bryr dig om

 
Jag försöker. Men ständigt det dåliga samvetet över att tiden inte räcker till och att jag i många fall väljer annat.
 

5. Du kan inte få allt, fokusera på att göra några få saker riktigt bra.

 
Word! Skynda långsamt. Nu har det varit fokus på utbildning och jobb ett tag. Det börjar landa lite så nu är det nya planer och strategier som ska utformas.
 

6. Var inte rädd för att ta risker, du kan fortfarande förändras

 
Det här handlar om att man inte ska nöja sig med det man har. Men om jag är nöjd? Just nu i alla fall.
 

7. Du måste fortsätta växa och utvecklas

 
Jag som huvudperson i mitt liv är en ständigt pågående och utvecklande process.
 

8. Fortfarande vet ingen vad de gör, vänj dig vid det

 
Livet i ett nötskal.
 

9. Investera i din familj; det är värt det

 
Jag har den finaste familjen och jag är så tacksam över att de kommer att närvara nästa helg.
 

10. Var snäll mot dig själv, respektera dig själv

 
"Var lite självisk och gör något för dig själv varje dag, något annorlunda en gång i månaden och något spektakulärt varje år."
 
 
Allmänt | | 2 kommentarer |

Äntligen Hemma

Vad skönt det är med helg emellanåt. Lugn och ro. Frukost i flera timmar. Försöka hitta enkelheten i att inspektera och reflektera. Jag och Arvid var till Götene för att lämna tillbaka böcker på biblioteket och handla. Vi satt rätt länge i förbutiken och åt glass och tittade på människor. Sen var det ett äventyr att gå upp på Järnia. Åka hiss och leka butikspersonal. Det är grejer det.
 
Arbetsveckan gick i ett verkligen. Det har vart maratondagar där möten avlösts av möten och däremellan lek- och afterworkplanering. Jag och en annan hade uppdraget att arrangera en aktivitet och vilken hit det blev. Det blev den här lekvarianten där man frågar "Vem är brutalast" och så är svarsalternativen tre olika personer. Det rätta svaret avgörs genom en lek och i det här fallet var leken att få upp en hårt inslagen sten. Alla såg ut att ha jätteroligt och vad många härliga skratt det blev. Det verkade som att vårt arrangemang fick 10 poäng av 10 möjliga. I slutändan lottade vi fram arrangörer tills nästa omgång. Så det ser vi fram emot! Jag hoppas på brännboll!
 
Anihow. Arvid ligger i soffan nu under en filt och tittar på Masha och Björnen. Jag sitter vid bordet och har sån underbar utsikt. Först magnolian som blommar för fullt. Snett bakom står syrénbusken och håller på att slå ut. Bakom den står äppelträden i full blom. Och nu när allt blivit grönt är det som ett enda stort grönt täcke som omger trädgården.
 
 
Inomhus har jag en annan fin utsikt. Jag har inte använt den än utan den står fint nerpackad. I såna där fjompbutiker lägger de ner prylen i en flashig papperspåse och lägger sen ett prasselpapper över. Fint som snus!
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp