Nåååååååja!

Mina fötter har blivit för stora för mina skor! Med andra ord, skorna är för små och jag känner delvis sorg. Ska inte göra mig av med dom än. Googlade runt lite och läste att för en del går det tillbaka men för andra är det permanent. Men nog skulle det va trist att överge alla mina pjux! När mitt stora hjärta vaknar ska jag föreslå en svängom till Mariestad. På sportaffärn där har de alltid grym rea på skor och detta nyfunna skobehov i kombination med en tom kyl gör det till en bra dag att åka och handla lite.

Liten filur sover invirad i en filt. Fy sjutton vad det verkar vara mysigt att vara bebis. Äta, slumra till och sen glida ner och sova en stund på maten.

| | 4 kommentarer |

Skärgårdstunnan regal är född

Appropå allt och ingenting har det vart en finfin dag idag. Jag har spenderat större delen av dagen i Skultorp hos min lilla knorts förmodligen första kompis (föräldrar), som också än så länge är halvt namnlös. Våra bebisar föddes med mindre än ett dygns mellanrum! Vi gjorde inget särskilt men det var ändå hur najs som helst att umgås med folk, som dessutom bjöd på dryck och galet god mat. Det var verkligen välbehövligt, det sociala alltså. Men det blir väl mer och bättre med det också, jag och lillskiten tar ut svängarna mer och mer. Nu sover han som en stock och jag ska nöta lite mer på ipaden innan sista matstunden inför
natten.

JO! Bortser man från att vitlök är guds gåva till människan (aningens ironisk men det är ju så gott!) är det samtidigt djävulens påfund. Börjar verkligen ana att rå vitlök, eller all rå lök ställer till bekymmer. Tillagad har jag inte märkt så mycket med, men just rå lök. Tillsammans med kaffe och cola zero utgör de nu hela min lista på sånt som är no-no!! Igår åt jag en sås med pressad vitlök i och imorse skrek han i två timmar.. Nu kan jag inte säga med 100 % säkerhet att det är så, men sist jag åt rå rödlök och rå vitlök blev det på samma sätt. Huga!

Bilden har inget med nåt att göra. Jag borde städa.. imorrn kanske?!

| | En kommentar |

Underbara frihetskänsla

För ett tag sen skrev jag om den efterlängtade orken. Den är på väg att infinna sig nu! För idag, nästan en månad efter förlossningen, gjorde jag conversedebut för den här säsongen. Jag och min lille fis åkte in till stan en sväng och hela grejen var så behaglig. Han var vaken men knäpptyst och innan vi åkte hem blev det en amning i bilen. Det kändes som frihet att kunna knyta skor i nån ordning, åka iväg med bebisen och känna sig 100 % trygg i att det skulle gå bra och dessutom traska runt i lite affärer. Gjorde några små fynd också. Amningsbh, örhängen, väggklocka, löpare, solcellsdrivna ljuslyktor till uteplatsen samt en sjal. Det känns som att jag har landat lite och känner lust, vilja och ork att göra saker. Och trots att vi var på äventyr i fyra timmar har jag ändå haft ork här hemma också. Jag kommer ihåg sista tiden som gravid, sov hela tiden men var ändå tvungen att vila en stund på eftermiddagen. Finner inte ord nog för att beskriva hur skönt det är att "det är över". Jag trodde aldrig att det skulle bli kejsarsnitt, och jag trodde absolut inte att jag skulle må så dåligt efteråt. Från och med för några veckor sedan var jag nere och vände och är nu på stark framåtmarsch. 

 

Nu ligger jag i sängen och filuren ligger här bredvid och snarkar. Min underbara skatt som är det absolut finaste jag (vi) gjort! 

 

PS! Bilden heter "Tax bland blåsippor!"

 

 

 

| | En kommentar |
Upp