Veckan som gått

Arvid var gullig men läskig spindel på halloweendiscot på förskolan. Så underbart med ett barn som är så överexalterad och förväntansfull! Jag gjorde en svinenkel kostym av en svart tröja, spindelväv, en plastspindel och en flytande kajal. Småspindlarna såg faktiskt verkliga ut på håll. Uuusch! 

Än så länge är det höst och plusgrader. Igår var det stekvarmt i solen! Jag jobbade min första övertidslördag igår. Efteråt åkte jag och tittade på skjutdörrar till en platsbyggd garderob. Det kan bli himla fint men väldans dyrt. Sen ut till huset för att måla golv och skrapa och slipa garderobsdörr. 

Idag ska vi köra ett flyttlass med möbler. Bord och stolar och lite annat. Skrapa och slipa lite till på dörren. Sen kl 15:15 är det dags för massage. Nåt så kopiöst välbehövligt!! 

Allmänt | | En kommentar |

Otur i vad?

Såhär är det; en del har kronisk otur vad det gäller bilar. En del i kärlek. Några får vattenskador lite för ofta och andra blir ALLTID sjuka när de ska utomlands. Det som nu är nämnt gäller sådana jag känner och det verkar följa med oavsett. 


Vi har sån sinnessjuk otur när det gäller tvättmaskiner och torktumlare. Nu senast: vår tvättmaskin i gamla huset börjar strejka. Med fyra veckor till tillträde för köparna ligger det på oss att åtgärda, vilket vi ska. Men fy helvete vad less jag blir när torktumlaren i nya huset också strular. Det var vårt ansvar vid tillträdet att undersöka allt men (såklart?) vi kollade inte torktumlaren.

Historiken ska vi inte ens börja prata om. Jag orkar inte, det är enklare att gå tillbaka till att tvätta vid bäcken. Fast det är klart, den här torra sommaren har ju bäckarna sinat. Så typiskt.. 

Allmänt | | Kommentera |

Måla golv

Arvids rum håller på att bli klart. Idag grundmålade jag golvet och imorgon ska jag förhoppningsvis måla första lagret riktiga färgen. Det blir ljusgrå. Säkert något mörkare än på bilden. Sen ska det till möbler, matta, gardiner osv. Har hittat en som säljer Snow loftsäng på Blocket! Får se om hon svarar! Det är en låg loftsäng, lagom ståhöjd för en vuxen!.

 
Förebild från en annan vinkel. Dörröppningen är in till en sidovind. En jättestor sådan! Kommer kunna få plats med ett halv bohag där inne. Men det återstår vettig inredning. Jag tror det blir ett par stänger och kanske trådbackar. Kanske en liten byrå.
 
 
Golv in action. Vi har nåtat med målarfog. Vet inte om det är optimalt eller om det finns andra saker som är bättre. Men det var lättarbetat. Hela golvet krävde 5-6 tuber med fog. Grundfärgen är Grundfärg Isolergrund och täckfärg, 2-i-1 från Rusta. Golvfärgen är också från Rusta och har typ NSC S2002-Y. Men total kostnad för att måla golvet; ca 1000 kr. Vi har inte kunnat lägga något vettigt golv för de pengarna. Slipning hade kostat tre gånger så mycket. Men i sista änden tror jag ändå att det blir perfekt med målat golv i Arvids rum. Plus i kanten för att det inte blev så dyrt.
 
 
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp