Kalashelg

Han fyller inte förrän på torsdag men igår hade vi kalaset för Arvid. Redan i fredagskväll kom bror, snor och mamma och har hjälpt till massor med att fixa i ordning. Fast först hade vi en härlig fredagskväll med rökt kött, ost, öl och HELT otroligt men jag var vaken till efter midnatt. Jag blir lika chockad varje gång. Lördagmorgon hade vi en aningens pressat schema eftersom någon hade vunnit en tävlig i en viss butik. Kände ett akut begär efter att inspektera och få uppleva en storerun live men det var grymt!! Yohanna var så jävla snabb och med mantel på troligen snäppet snabbare. Jättekul att se och fantastiskt att Flying Tiger har öppnat i Skövde! Jag handlade lite när de väl släppte in allmänheten och fick en goodiebag som var värd mer än vad jag handlade för.
 
Medans vi var iväg på spektaklet gjorde Arvid och Andreas i ordning smörgåstårtorna. Tack vare all hjälp var vi helt färdiga med allt säkert en timme innan klockan två. Det brukar annars vara standard att jag kör järnet och får gå upp och göra mig i ordning medans gästerna anländer. Känns ju lite drygt men nu stod vi i vårsolen i trädgården och kunde vänta in alla.
 
Sen så, efter ett helt år av prat om kossatårta fick Arvid äntligen vad han längtat så länge efter. Jag gjorde figurerna för några veckor sen, tårtbotten tidigare den här veckan, fyllde den i fredags och dekorerade samma dag. Designen (hur gör man egentligen en kossatårta?) har ändrats under tidens gång men det här blev i alla fall resultatet:
 
 
 En kohage med staket helt enkelt. En kossa på. Staketet sitter fast mot grädde som jag spritsade för att det skulle likna typ gräs. I det är små blommor fasttryckta som i övergången till själva hagen blir större blommor mer lite mer detaljer. Innehållet var en vanlig prinsesstårtsfyllning, har spacklat med grädde och täckt med marsipan.
 
 
 Sötaste lilla kalasgästen! 
 
Den här helgen har varit så otroligt varm och fin. Idag har det varit 18-20 grader varmt. STEK!! I förmiddags var jag, Arvid, mamma och Nisse på en promenad bort till kohagen där det finns blåsippor. Vi bara satt i kanske en halvtimme och bara njöt. På eftermiddagen kom fler kalasiga gäster som missade gårdagen men det gick bara bra. Vi hade ju massor med smörgåstårta och vanlig tårta kvar.
 
Arvid har haft en fantastisk helg och sover nu. Igår när vi låg i sängen frågade jag vad han önskade för tårta nästa gång han fyller år. Först började han surra om Arvid-tårta och snuttefiltstårta men kom sen fram till hustårta. Jag ska konsultera beställaren ett par gånger till men kanske att det blir något husligt nästa år.
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp