Kalashelg

Han fyller inte förrän på torsdag men igår hade vi kalaset för Arvid. Redan i fredagskväll kom bror, snor och mamma och har hjälpt till massor med att fixa i ordning. Fast först hade vi en härlig fredagskväll med rökt kött, ost, öl och HELT otroligt men jag var vaken till efter midnatt. Jag blir lika chockad varje gång. Lördagmorgon hade vi en aningens pressat schema eftersom någon hade vunnit en tävlig i en viss butik. Kände ett akut begär efter att inspektera och få uppleva en storerun live men det var grymt!! Yohanna var så jävla snabb och med mantel på troligen snäppet snabbare. Jättekul att se och fantastiskt att Flying Tiger har öppnat i Skövde! Jag handlade lite när de väl släppte in allmänheten och fick en goodiebag som var värd mer än vad jag handlade för.
 
Medans vi var iväg på spektaklet gjorde Arvid och Andreas i ordning smörgåstårtorna. Tack vare all hjälp var vi helt färdiga med allt säkert en timme innan klockan två. Det brukar annars vara standard att jag kör järnet och får gå upp och göra mig i ordning medans gästerna anländer. Känns ju lite drygt men nu stod vi i vårsolen i trädgården och kunde vänta in alla.
 
Sen så, efter ett helt år av prat om kossatårta fick Arvid äntligen vad han längtat så länge efter. Jag gjorde figurerna för några veckor sen, tårtbotten tidigare den här veckan, fyllde den i fredags och dekorerade samma dag. Designen (hur gör man egentligen en kossatårta?) har ändrats under tidens gång men det här blev i alla fall resultatet:
 
 
 En kohage med staket helt enkelt. En kossa på. Staketet sitter fast mot grädde som jag spritsade för att det skulle likna typ gräs. I det är små blommor fasttryckta som i övergången till själva hagen blir större blommor mer lite mer detaljer. Innehållet var en vanlig prinsesstårtsfyllning, har spacklat med grädde och täckt med marsipan.
 
 
 Sötaste lilla kalasgästen! 
 
Den här helgen har varit så otroligt varm och fin. Idag har det varit 18-20 grader varmt. STEK!! I förmiddags var jag, Arvid, mamma och Nisse på en promenad bort till kohagen där det finns blåsippor. Vi bara satt i kanske en halvtimme och bara njöt. På eftermiddagen kom fler kalasiga gäster som missade gårdagen men det gick bara bra. Vi hade ju massor med smörgåstårta och vanlig tårta kvar.
 
Arvid har haft en fantastisk helg och sover nu. Igår när vi låg i sängen frågade jag vad han önskade för tårta nästa gång han fyller år. Först började han surra om Arvid-tårta och snuttefiltstårta men kom sen fram till hustårta. Jag ska konsultera beställaren ett par gånger till men kanske att det blir något husligt nästa år.
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Den som har flest prylar när den dör vinner.

För ovanlighetens skull har jag startat min bärbara dator. Hade lite excelpryttlar som skulle fyllas i. Så hamnade jag här, på stora vida internet.
 
Jag har vart typ produktiv ikväll. Städat och grejat. Till helgen väntas gäster från både nästgård och långt bort ifrån och då måste det vara fint. Lilla Arvid fick i uppdrag att städa sitt rum och det gjorde han. Till slut. Han fick tydliga instruktioner men ville flika in med "men jag får väl bestämma själv var den HÄR ska va?". Hans rum är lättstädat men det börjar vara lite för mycket småprylar. Hmm, det är svårt att rensa. Han märker inte det som försvinner, så länge det inte är någon älsklingsgrej. Men samlarn himself vill ju spara allt, även sina egna kläder från bebistiden. Och begagnade strumpor. Är en strumpa smutsig vill han inte lägga båda i tvättkorgen utan spara den ena. Eller halvätet godis från förra seklet. Gud nåde den som slänger det. Trasiga saker får absolut inte slängas utan de ska lagas. Han är inte sen med att vilja hämta tejp och lim. Det är dock jättebra, att han ser på saker på det sättet, men allt är ju inte värt att laga.
 
Snödroppar i litet likörglas står på bordet och är fina. I bakgrunden syns den enda tussilagon som fanns längst vägen bortåt kapellet. Och jag stal den, hänsynslöst och utan att fråga. Ska vi räkna bakslag så anser jag att det tredje har vart nu. Imorse var det lite blötsnö som låg men efter 4 h var allt borta.
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Sneakpeak och teater

Min arma kropp! Men å så schönt! Det blev en powerwalkmil imorse med väldigt bestämda steg. Jag skulle hålla ett visst tempo för att komma ner på en viss tid. Det gick vägen! 


Sen efteråt tog jag med mig min ena älskling på teater. Folk och rövare i Kamomilla stad. Mest för att en jobbarkompis hade en av huvudrollerna, men mycket för att jag gillar såna aktiviteter. Det var en sån härlig teater med sång och dans. Både vuxna och barn på scen. Efteråt hälsade vi på gamla Tobias och papegojorna. Fick till och med ett fint kort på oss allihopa! 

Sen en sneakpeak på vad jag sysslade med igårkväll. Satt å tryckte ut tårtdekorationer till förbannelse. Den slutgiltiga designen för kossatårtan är bestämd, hoppas verkligen det blir bra! 


Allmänt | | Kommentera |
Upp