Gnälligt inlägg..

Why? Det här verkar inte höra till det normala. Latensfas med hyfsat regelbundna värka som hittills varat över 50 timmar. Det som enligt bm på förlossningen fattas är tätare värkar (3 på tio minuter). Hittills har de kommit med 3-15 minuters mellanrum alla de här timmarna. Igår eftermiddag var det 6 minuter mellan och kvällen innan 3-6 minuter mellan. Nu är det 2-3 värkar per halvtimme. I onsdagskväll fick jag höra "2-3 cm öppet och ca 2 cm av tappen var kvar". Igår hade vi ett besök hos barnmorskan (Götene) inplanerat och hennes bedömning vad 3 cm och 0,5 cm tapp kvar. Och vad hänt sen dess? Värkarna har varit jobbigare men glesare. Vid 4 cm får man ju stanna kvar, men sen om det gäller att man också måste ha 3 värkar på 10 minuter eller inte strular till det för tillfället. 
 
Har googlat och en del har fått värkstimulerande, någon annan akut snitt och den tredje har det vart i precis rätt tid för bebisen har kommit 2 timmar senare. Det är vedervärdigt att inte veta.. Jag har kunnat sova mellan värkarna (4 h igår och ca 6 timmar inatt) och den vilan är nog jätteviktig, men å andra sidan är det ingen kvalitetssömn och ska det fortsätta såhär kommer jag bli tröttare dag för dag, timme för timme. 
 
Status just nu: uppgiven och bryter ihop med jämnare intervall än värkarna. 
Allmänt | | En kommentar |

Hujeda mig

Uppdatering uteblir till förmån för värkarbete. Igår pågick det i 20 timmar, mer eller mindre regelbundet. Vid elva på kvällen åkte vi in men fick dessväre åka hem igen. "Sätt dig i duschen så ses vi förmodligen igen om några timmar." Jo tjena. Jag somnade som en klubbad säl och imorse när jag vaknade var det betydligt lugnare. Hoppas på att det ska dra igång mer ordentligt. Nu under eftermiddagen har värkarna kommit glesare, med sju minuters mellanrum, men å andra sidan gör de dubbelt så ont och är längre än igår. 
 
Kvällen får utvisa vart detta ska leda. Antingen kommer storken eller så klingar det av igen. Jag är nästan helt säker på det förstnämnda faktiskt.. 
Allmänt | | Kommentera |

En ny dag är en ny dag

Fick ett lovande sms av Madde igår. "Bara för protokollets skull så tror jag att det blir din dag imorgon och min sen i övermorgon..;)" Idag alltså? Ja varför inte. Men OM så fallet vore tycker jag det är lite typiskt. Enda dagen nu i dagarna då jag försökt planera något i alla fall. Å andra sidan. Inatt var det samma visa som igår. Vaknade av hur ont det gjorde och jag tror att det är förvärkar. Gör störigt ont och håller i sig typ 40 sekunder - 1 minut. När man till och med får med sig krämporna in i drömmarna så känns det ju lite i alla fall. 
 
Men jag kör vidare på mina planer i väntan på annat! Cheerio!
Allmänt | | Kommentera |
Upp