Saker jag älskar med att bo på landet

Som Underbaraclara bloggat om, saker som gör det fantastiskt att bo på landet. 


1. Tystnaden. Inte ett ljud. 

2. Att åka för att komma hem. En stund att låta tankarna landa och när man väl är hemma är det bara hemma som gäller. 

3. Tryggheten i allt det välbekanta som ytterst få delar på.

4. Vidder, vyer, natur och djur.

5. Bara grejen att få lämna en stad. Idag tog det mig 30 minuter att komma igenom Skövde (via Sigges och en obemanad tankstation). 

6. En egen privat plätt som knappt någon annan lägger ögonen på. 

7. Skogen precis intill. Så viktig!Gammal favoritbild
Snart dags igen! <3
Allmänt | | Kommentera |

Stödsovare

Nuförtiden är det mörkt när jag kommer hem. Kolsvart ute. I köket var det tänt eftersom Andreas var där inne för att laga mat. I rummet var det knäpptyst. Jag frågade var Arvid var någonstans. I ett becksvart rum hade han gått in och lagt sig i bebisställning på armstödet - och somnat. Sådär sov han jämt när han var liten. Ibland nu också. Jisses vad trött han måste ha varit.
 
 
I helgen var jag och stödsovaren ute på promenad. Här är ett av stråken. Så himla fint. Stenmurar och skogsvägar och hagar. Det ser ju dock ganska trist ut nu med gråa tråkiga färger. Men på sommaren? Eller när det gnistrar av kall nyfallen snö.
 
 
Imorrn är det en vecka sen vi började bo här. Sen i måndags är vi officiellt Bränningen-bor! Helt ärligt har det inte funnits många stunder till att känna efter, och tänka efter. Det har varit för mycket att göra. Det är fortfarande en del kvar att göra men det är en liten del jämfört med hur det varit. På onsdag i nästa vecka ska Arvid byta förskola. Från Timmersdala till en förskola inne i Skövde. Jag tror det blir jättebra i väntan på att få plats i Väring vilket inte blir förrän nästa höst.
 
Nästa fredag lämnar vi över nycklarna till Patrik. På måndag kommer flyttstädet så i helgen ska vi tömma det sista. Frosta av en frys och så. Sen är det mer normala dagar med möjlighet att fokusera fullt ut på det här huset.
 
Men vilan blir inte långvarit. Redan i början av december kommer ett företag och börjar jobba med jordvärmen. Förutom själva huset är det helt klart den största investeringen någonsin, men jag tror det är helt rätt beslut. Varm, härlig jordvärme som inte drar 46736363 kWh/år! Med i farten får vi en ny tvättstuga med golvvärme samt ett nytt badrum där uppe, även där golvvärme. Det kommer bli grymt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

På ny plats i livet

Mycket första och sista nu. Förra helgen hade vi finmiddag på fredagen och pizza på lördagen. I torsdags gick stora flyttlasset och vi har slitit som djur. Ikväll lagade jag första seriösa maten här. Så mycket jobb med att flytta! Men det mesta är förbi nu och vi har mer lättsamt jobb med att bo in ordentligt. Vardagsrummet är inte helt olikt såsom det såg ut i Böja.
Arvid bär sitt egna element.
Skav med vitlök och trattkantareller!
Upp