Sista dagen på ett väldigt fint år

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Ja. Några saker.  

Genomdrev du någon stor förändring?
Ja. En stor resa är påbörjad! - 16 kg än så länge och mer ska det bli. 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Det har anlänt en del bebisar det här året och fler blir det nästa år! 

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Släktträffen! Vilka magiska dagar det var. Smällvarmt i vattnet och höjdpunkten var när (nästan) alla gick ner och badade samtidigt.  

 

Dog någon som stod dig nära?
Nej ingen i min närmsta närhet.

Vilka länder besökte du?
Spanien (Teneriffa), Litauen, Norge

Bästa köpet?
Min dator! Det enda jag ångrar med den är att jag inte köpte en Macbook tidigare. 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Arvid gör mig glad varje dag. Mina nya klasskompisar gör mig också glad. Goa, härliga, öppna människor!

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015?
Träning! 

Vad önskar du att du gjort mer?
Jag önskar att jag hade lättare för att koppla bort alla måsten och låta en "ledig dag" vara ledig och skönt. Levt i nuet kanske är rätt sak? 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösat bort värdefull tid. Hehe ni ser dilemmat. Jag får ibland panik på att jag inte gör nånting. Samtidigt som hjärnan strejkar och lägger av. 

Favoritprogram på TV?
Och hur ofta kollar jag på TV? Melodifestivalen är ju iofs rätt kul och ännu roligare sen jag och mamma var och såg en av delfinalerna!

Bästa boken du läste i år?
Jag har inte läst så mycket. Ser mer på serier men senast idag tänkte jag att jag skulle vilja läsa mer. Annars var Logistics and supply management en väldigt trevlig bok. 

Vad var din största framgång på jobbet skolan 2014?
Höstterminen. Vilka betyg. Helt otroligt. Är fortfarande lite förundrad hur det gick till. 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare! 2014 var ett bättre år rent mentalt sett. Gravid"krämporna" och den tunga tiden direkt efter drog ner snittbetyget avsevärt. 

Vad spenderade du mest pengar på?
Lånade pengar för att byta tak och fönster. Hemmet fick sig ett ordentligt lyft. 

 

Något du önskade dig och fick?
En fin och bra höst. Och att Yohanna skulle få ett litet bebisfrö i magen

Något du önskade dig och inte fick?
Hemligt!

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Tur att det finns en blogg att kolla tillbaka i. Jag tror jag var i skolan på dagen och på kvällen kom det folk över för kalasfirande. Två dagar senare åkte vi till Litauen. 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Lite bättre balans på vardagen kanske. 

Vad fick dig att må bra?
Alla dessa strövtåg i hembygden. Alla svampturer. Alla skogspromenader. 

 

Mest stolt över?
Att jag påbörjat en livslång resa. Att jag gjorde allt som jag behövde göra för att läsa klart sista året på högskolan. Att jag kom dit, hittade en plats och sen körde på mitt allra bästa jag hela hösten. 

Att Arvid blivit så stor, duktig, hjälpsam, kärleksfull och mysig. Han gör mig stolt varje dag. Livet är lättare när han finns här hos oss!

 

Högsta önskan just nu?
Att jag får njuta av min familj, att alla ska må bra och att allt går bra med Arvids kommande lillkusin. 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Vara mer produktiv och avsätta kvalitetstid för mig själv. Det betyder: träna. Det känns som lösningen på alla mina världsproblem just nu. Dricka mer vatten. Laga mer nyttig mat, gärna mer vegetariskt. 

Allmänt | | En kommentar |

Två konstateranden och en bubblare

1. Om man torkar av insidan av ugnluckan direkt efter användning gör man sig själv en enorm tjänst. Allt som fastnar där torkar in och det blir sen värre och värre för varje gång ugnen används. Till slut tar det en halv dag att rengöra. 
 
2. Julskinka + ägg + mjölk + lite ost + oregano + pärltomater = godaste omeletten! Bra resthantering. 
 
Bubblare: blommor växer mer om man vattnar. NTS!
Allmänt | | Kommentera |

Hur är det?

Kvällens inlägg är ett svar på den klassiska frågan "hur är det?". 
 
Jo tack det är  bara bra (standardsvar om nån frågar). Ibland säger jag att landet ligger rakt. Det betyder att allt är i sin ordning, inga kontigheter. Nån gång har jag svarat att "jotack, inga krämpor". Ungefär samma sak där. Allt är helt okej. Men hur många är det det som egentligen förväntar sig ett ärligt svar på den frågan, och är beredd att verkligen lyssna? Jag är dålig på att fråga "hur det är", "hur är läget" etc. Inte för att jag inte bryr mig men det känns som att det förväntas bli en kort dialog på tre meningar. Hur är läget? Jotack det är bra, själv då? Det knallar och går! Lite "jag frågar för att vara artig men skiter i vad du svarar". Fast man märker/hör om faktiskt frågar av intresse och inte bara artighet. 
 
Om jag ska svar 100 % ärligt på hur det är just nu skulle det låta såhär:
 
Jo tack det är bara bra. (Sen kommer fortsättningen). Läget är stabilt och det känns så skönt med lite riktig vinter. Jag har dragit fram mina överdragsbyxor och idag åkte jag faktiskt pulka, även om det bara var 3 meter. Den här vintern ska jag försöka njuta av kylan och snön istället för att längta efter våren. 
 
I kroppen känns det riktigt bra. Jag har inga krämpor. Känner varken av axeln, handleden eller ryggen. När jag, Nisse och Arvid var ute förut sprang jag en bit med pulkan bakom och hunden framför. Frihetskänsla minst sagt. Däremot har jag lyckats dänga till mig själv tretton gånger idag, plus att Arvid skallade mig för tredje gången på två dagar. När han kastade huvudet bakåt träffade det rakt på min näsa och det knastrade till. Nu är jag jätteöm mitt på näsan där benet är. 
 
I knoppen känns det okej. Jag börjar känna stress över min rapport som ska in om knappt två veckor. Det är ju lång tid, två veckor?! Men jag har har begränsad tid till mitt förfogande fram tills den 11:e januari. Det innebär att jag måste planera, sköta mig och skriva vettiga saker. Vara effektiv framför produktiv. Inte bara skriva saker rätt, utan skriva rätt saker. Men det ska nog ordna sig, det brukar det göra. Och bäst resultat blir det under lite stress. 
 
Jag längtar jättejättemycket tills februari. Innan dess ska jag ha producerat en vagnmobil á la ninja turtle. Det är bra, då har jag något att göra i väntan på det som väntas på.
 
Julen har varit bra och mysig men det känns ändå skönt att den är förbi. Nu är det bladet nästan vänt och det är först nu resten kan komma. Ljusare dagar, lite mer vinter, lite vårlängtan, lite nykläckt bebis, lite 2-årskalas, lite kämpapåmedexjobbet, lite examen. Smaka på ordet, examen!
 
På ett sätt vill jag att allt ska tuffa på i en rasande fart, men å andra sidan vill jag stanna kvar mitt i vintern och njuta lite. Hösten försvann extremt fort. Våren brukar kunna gå ännu snabbare tycker jag men nån måtta får det vara. 
 
Det var nog allt för här och nu. Det är rätt bra egentligen. Bara jag får ordning på mina stressiga tankar om rapporten så är nog allt riktigt bra. Imorgon ska jag sitta hela dagen och det känns förmodligen bättre då, när jag har koll. Nu är jag lite vilsen i pannkakan efter ett litet studieuppehåll. 
 
Godnatt!
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp