En förmiddagslista i punktform

1. Min iPod dog häromnatten. Stendöd. Inget liv oavsett laddare. Provade fyra olika och alla möjliga knappar men icket. iTunes kunde inte hitta den heller. Googlade på död ipod och fick upp ett tips. Hålla nere meny och select (stora knappen i mitten) och när ett klick hörs, daska till den. För mig räckte det med att hålla nere de två knapparna samtidigt, och nu beter den sig precis som vanligt igen. Mycket märkligt.
 
2. I fredags ringde jag FK och bad de ändra 19-21 februari i och med att jag jobbade då. Ser nu på specen att det inte ändrats. WHY??! Försökte ringa men de var överbelastade, kom alltså inte fram.
 
3. Om fem äpplen väger mer än fjorton bananer, varför är jorden inte då vinbärsformad?
 
4. Jag ska byta lur inom en nära framtid. Står och väger mellan en ny iphone och en samsung. Det senare jag har inte haft sedan urminnes tider, men eftersom så många andra väljer den måste den ju vara något att ha. Om jag tecknar ett studenabonnemang kostar det 349 kronor i månaden (inkl telefon) och varianten är i princip obegränsad. Jag ringer inte 600 samtal per månad, och skickar definitivt inte 6000 sms. Nån dag när jag är inne i stan ska jag kila in och peta på en sådan telefon. Det störiga är att jag tappar det fördelaktiga med att ha både en telefon och surfplatta från Apple. Allt synkas automatiskt, bilder, kalender etc.
 
5. Arvid sover, jag sitter vid datorn och ska göra lite nytta. Sen promenad. Sen laga lunch. Sen jobba!
Allmänt | | Kommentera |

Vart for tiden?

Förra veckan försvann i ett nafs! Först jobb i tre dagar, sedan åkte vi till Mora i lördags för att fira den nyvlivna 30-åringen. Det typiska var att i samma veva som det bestämdes att jag skulle jobba kom sjukdomen som på beställning! Ingen livsfarlig historia, men en lagom retsam förkylning som drog ner min ork från 100 % till 60 %. Det vill säga, jag orkade jobba men jag var helt slut efter och kvällarna gick åt till att mysa lite med Arvid och sen själv sova. La mig före 21 varenda kväll.
 
Bortsett från orken och näsan var det väldigt trevligt att jobba. Pengar, socialt, "ensamtid" etc.. Första morgonen kände jag "vad lugnt och skönt det är här..". Visst längtade jag efter min lilla skorv, speciellt på fredagen vid frukosten då Helene kom förbi med sin lilla tjej. Jag kommer jobba lite framöver, när det funkar. Andreas måste vara ledig, jag måste ha tid och de måste ha behovet. Men som det är med allt annat, det löser sig. Den här våren kommer bli en bra vår nu när jag har ordning på allt. CSN, FK, jobb, skola etc.. Det har vart ett pusslande utan dess like men nu ska allt klaffa. Det skulle det göra även om jag inte fick jobba något men extraslantar är alltid bra. Det är klockrent att Andreas jobbar natt, jag får då 5 kvällar varannan vecka som jag kan ägna åt studier.
 
Mora levererade, som di kallart. Vi kom upp i nästan värsta Vasaloppsrusningen! Det var nästan stopp i trafiken och varannan människa traskade runt med skidor över axlarna. Nej men värre kommer det nog vara nästa helg, när riktiga loppet går. I helgen var det tjejvasan och Öppet spår. Tobias visste inte om våran kupp och blev alldeles lagom överaskad när vi ringde på dörren! Det såg ut som att han blev jätteglad över att vi kom. För våran del var det rätt kul med Vasaloppet också. Igår kilade vi ner på byn och kollade in mässan. Jag var helt galen och tog allt som var gratis. Kaffe, minisemla, hudkräm, inga pennor, smoothie, varm choklad, mjölk, wasa knäckebröd. Det tog aldrig slut. Efter mässan kollade vi målgången, marknaden och fikade sedan i Kaffestugan.
 
Med lite andra ord så har det varit en väldigt trevlig helg. På uppvägen stannade vi i Kristinehamn (de har en second hand-butik med barngrejer där) men gick dessvärre tomhänta därifrån. Vi behövde en resesäng och den de hade för 250 kr i butiken gick inte att fälla ihop. Jysk hade en för 325 kr som efter användning får ett bra betyg av oss. Enkel att fälla upp och ner, lätt att packa ner i väskan och står stadigt. Arvids snarkningar späder på betyget ytterligare.
 
Idag har jag bytt gardiner, promenerat och druckit kaffe med Mattias. Det har vart nästan 12 plusgrader, så Arvid fick sova en stund utanför köksfönstret.
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt | | En kommentar |

Världshistoriens snabbaste tenta..

Fem minuter och ett klart godkänt! Katshing!
 
Ikväll ska jag borsta tänderna noga, lägga fram kläder, förbereda och ladda mentalt. Imorgon ska jag jobba för första gången på över ett år. Jag ska vara där onsdag-fredag den här veckan. Kommer att mjukstarta med att gå med en kille för att hinna sätta mig in i allt det som är nytt. Det blir lagom och bra! Så imorgon 06:45 är jag ombytt och klar. Eller var det kvart över??? Oj.. måste undersöka detta..
Allmänt | | En kommentar |
Upp