Arvids kalas

Kalasdagen är numera över och förbi. Det är verkligen jättekul med kalas. Förbereda, planera, fixa, laga i ordning etc men sen efteråt när diskmaskinen är igång och allt är undanröjt, då är det så himla skönt. Arvid har blivit ordentlig firad idag med massa lek, jättejättefina presenter och tårta på tårta. Andreas hade gjort smörgåstårta och jag hade gjort en apelsintårta. Vanliga tårtbottnar och täckt med grädde + mandariner + riven apelsinkrokantchoklad. Lager 1 var mixad apelsin + juice plus "glasscreme" (annat ord för grädde blandad med marsansås) och lager 2 var samma apelsingrejs och apelsinkrokantfluff. Jag la ihop tårtan igår och dekorerade idag och det är väl så man tydligen ska göra för tusan vad den var saftig och god. Lite annan variant med apelsintema också. 
 
Det var 145673 gånger roligare med kalas nu när Arvid förstår mer. Han verkade så nöjd och glad över uppståndelsen och av de presenter han öppnade så var den ena roligare än den andra. Framöver ska vi arrangera den fina sandlådan han fick av sin farmor och farfar. Den är perfekt med lock så man kan stänga igen (behöver kanske inte bli drabbad av diverse kattliga toalettstunder). 
 
Tack alla som vart delaktiga idag! Jag är jätteglad och nöjd över ett trevligt kalas och Arvid drömmer nog ljuva drömmar om alla dagens intryck! 
 
 
Allmänt | | En kommentar |

Den berömda poletten!

Den har trillat ner! Det handlar om exjobbet. För att dra det kort, det ska (arbetet) inte handla om "att göra" utan hur man ska kunna omvandla generella teorier och situationsanpassa för en mer komplex kontext. Så jäkla bra att jag kommit till den insikten nu och inte om 3 veckor. Nu måste jag vända inriktning lite (skriva om, skriva till och kanske ta bort) men hellre det än att fortsätta famla i mörkret.

Det blev en mycket piggare dag! Jag fick sova till kl 6 och det gjorde underverk. Eftersom det är Andreas jobbhelg är det jag och orvar. Mitt på dan sov han i 2 h och då passade jag på att ta med virkningen ut till en skön solstol. Så ljuvligt, förutom att två flugor la beslag på mitt glas med loka crush. 

Imorrn är det 2-årskalas för vår älskade kalastomte!! Jag har slagit in keeet och gjort tåååta, för imorrn kommer faffa, fammo, hanna, ååååsa och faster. Jag har en jättefin melonvimpel från Tiger som kanske får åka upp. Den ska sitta på Arvidars rum sen men tills dess kan den fylla en kalasfunktion.

Godnatt evrioan!

Bluesipp from last week. 


Allmänt | | Kommentera |

Fredagsslutpå!

Shit pommes vilken intensiv vecka! Jag var sååååå nära ett apgrymt jobb men det föll på att företaget inte kunde vänta på att jag skulle bli klar i skolan. Himla typiskt att tajmingen inte stämde. Annars så var i princip allt lite för bra för att vara sant; arbetsuppgifter, lön, företaget, att de tyckte jag var superlämplig och en riktigt bra intervju. Men det kommer fler jobb. 

Mitt exjobb går framåt. Empirin är mycket klurigare än vad jag trodde först men jag ska försöka räta ut alla frågetecken. 

Arvid måste dock förstå en sak. Kl 03 är inte morgon. Helt tokigt. Nu är jag zombietrött och jag HOPPAS att jag får sova till åtminstone 5 imorrn. Det är lustigt det där, allt är relativt. Och hur den så kallade "sovmorgonen" tidigareläggs i takt med att barnet vaknar ännu tidigare. Kl 5 är bra. Kl 6 är asgrymt. Kl 7 är hallelujah moment! 

Igår var jag på romantisk middag med mamma. Pinchos levererade, helt klart!! Och vad mysigt att få gå på date! Annars brukar Yohanna vara med på slutklämmen men nu är det lite tvärtom i och med lilla Fiona. 

Nu är det återhämtningssömn som gäller. Imorgon blir en piggare dag! 

Västerbottenpaj med skagenröra och fish and sötpotatischips! 

Allmänt | | Kommentera |
Upp