Grynet

Vi kallar han Grynet. Det känns avigt eftersom det är en dude. Ingen vet något och häromnatten sov han inne hos grannarna. De åkte bort igår och vi kände att det enda vettiga är att dela med oss av kärlek, mat och nåt mjukt att sova på tills vidare. Den lilla fjanten ska inte behöva vara själv, lämnad utomhus! Får lite dåligt samvete när jag tänker tillbaka på första kvällen. Jag hade släppt in Vovven och Greger och gjort kväll. Gick ner till köket bara för att sätta frimärken på ett paket som skulle skickas dagen efter. Så hoppade den där lilla saken upp mot fönstrena, klängde sig fast en sekund och stirrade på mig. Han ville in! Han sprang runt hela huset och jamade (pep), hörde det ända upp i sovrummet. Nu ligger Grynet i alla fall på sängen och sover. Greger ligger här bredvid mig i datorrummet. Vovven är ute. Känns aningens bättre, men vi får se vad som händer framöver.

Idag har jag gjort följande: klippt gräsmattan, tvättat, kokat äppelmos. Har gått tio varv runt trädgården också och bara njutit. Efter att posten hade kommit vid 13-tiden slog jag i min übersköna liggstol och läste tidningen. (Mitt Ebat-fynd kom också, skönt med snabb leverans!)

Resten av kvällen ska jag spendera i köket. Ska koka lite mer äppelmos, städa och sen fixa i ordning en sen middag tills när Andreas kommer hem klockan nio!
Allmänt | | Kommentera |

Eftermiddag

Skön dag! Bortsett från försovningen (vaknade av att samåkare Mattias knackade på dörren!!) så har det vart en skön dag! Efter vi slutade skolan kl 11:15 for jag, Emelie och Sanna på stan en snabb sväng! Köpte ljus, vaxkakor och ett fönsterpynt på Edwins corner sen lite te på records. Provade ett par skor också! Svarta, låga med kilklack i vinterversion! Ska fnula på dom!

Efteråt hämtade Andreas upp mig och vi åkte för att mätta våra magar på Kryddan! Maten var himmelsk god, revbenspjäll med gräddsås! And theeeeen provkörde vi en C4:a! En sån kan jag absolut tänka mig sen när det är dags för ny räcerbil! Har haft min lilla pärla nu i tre år, men nångång blir det väl dags att byta!

Sen vi kom hem har jag städat, provtänt alla ljus, letat lite efter gårdagens kvällsbesökare samt hälsat på kossorna! Dagen till ära bjöds det på den allra finaste fallfrukten! Det uppskattades! :)

Nu: middag!

Allmänt | | Kommentera |

Pisselurven!

Igår gick jag en kvällspromenad! Från ingenstans hoppar det upp en liten kattunge och piper. Den var galet kelig och följde med hem! Vi satt och gullade lite med den (okej det var kanske en timme) och sen gick vi in. I tre timmar sprang den runt huset, pep och jamade och försökte hoppa upp mot fönstrena! HOPPAS att det var någons katt som också var ute på kvällspromenad. Annars var det antingen en sommarkatt eller en avkomma till en förvildad tamkatt. Det sistnämnda känns föga troligt då den var så väldans mysig. Idag har jag inte sett den nånting, men ska hålla span! Verkar den vara herrelös ska vi vidta åtgärder!

Allmänt | | Kommentera |
Upp