Kvällsgos

Jag och mitt lilla familj har varit hos Arvids farmor och farfar idag. Firat första advent lite i förskott med glögg, lussekatter, god köttgryta, lek och mys. Innan vi åkte var vi ute promenad och träffade på en kille från Stor och Liten. Han och hans far jagar här i krokarna (runt vårt hus helt enkelt) och bor nån kilometer bort. Det märks verkligen så tydligt att vi bor utanför ett mindre samhälle. (Tre personer ur samma familj har jag träffat och oratat med i tre helt olika sammanhang). Killens yngre syster har jag jobbat lite med och pappan i familjen känns det som jag stöter på varannan vecka. Eftersom alla i den familjen är så otroligt trevliga är de såna man gärna stannar och pratar med. 
 
Sen vi kom hem har jag stoppat mysgrodan i säng. Bildkvaliteten är väldigt tveksam på grund av dämpad belysning och att jag hade lillkameran i fram på. Men vilken goshög han är. Efter att han fått en flaska brukar vi mysa i sängen innan jag lägger honom. Då är han så härligt trött och han kämpar emellanåt att skratta åt mina dumheter. Fina fina Arvid. Vad vore livet om inte du fanns? 
 
 
Allmänt | | En kommentar |

Bästa leksaken

Det här är den absolut bästa leksaken just nu. Den skramlar och låter, han kan banka den mot underlaget (ännu mer ljud) och den snurrar. Pris: 45 kr på Coop. (Ordinarie 49 kr men jag hade 10 % rabatt.) Coop har föresten väldigt bra priser på Brios leksaker. Clownen kostar 149 kr och lilla taxen 129 kr. Jämfört med Karlsson där Clownen (den man bygger ihop) den kostar 199 kr och lilltaxen har jag sett för 229 kr i nån typ designbutik. 
 
I julklapp ska han få clownen av oss i alla fall och ryktet går att han ska få en hammarbräda också. Så de är inte med på hans önskelista till Tomten. Däremot önskar han sig andra fina träleksaker, kläder i strl 74 och uppåt (ej ytterkläder), lära gå-vagn och en fin och trevlig allra första jul. 
 
Jag önskar mig nya glasögon, appletv, nya vinterkängor, pengar, massage och frisörbesök. 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Om man vill hitta saker att störa sig på..

Det är lätt. Gå in på en random blogg, läs, kolla lite kommentarer kanske och låt vredet sakta men säkert komma. Det är så ofantligt lätt att "hitta fel" i sin omgivning, om man letar. Är det inte någons namnval så är det hur de väljer att inreda hemma, uppfostra sina barn eller hur maten lagas. Internet är fantastiskt på många sätt och man kan enkelt plita ner lite tankar om vad som helst, för att sedan låta det ligga synligt och läsbart för alla.
 
Det jag nu hakat upp mig på är ett blogginlägg där ordet handikapp används på ett väldigt märkligt sätt. Jag förstår resonemanget, men mer än en gång har jag ramlat över inlägg eller kommentarer där ord används hejvilt till lite vad som helst, och det blir bara så fel. Jag tror INTE pojkar som inte leker med dockor och spisar blir handikappade för livet för att de inte övar sig nog mycket på att vara omhändertagande. Jag tror snarare det handlar om uppfostran och miljö än att ge dem valfriheten att välja leksaker själv. Ett handikapp? På ett annat ställe var det en person om skrev av "person xx är ett resultat av Sveriges bristande psykvård" då den (person xx) hade uttryckt sig på ett sätt som den som skrev kommentaren reagerade på. Jag tycker att det är respektlöst att använda ord som handikapp och psykvård på sådana sätt, och i helt uppenbara, totalt aviga sammanhang. 
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp