Frystömning pågår

Hmm.. Frystömning är väl en bra idé? Hålla nere matkostnaderna nu sista veckorna innan vi flyttar. Berättigar det till att äta en glass om dagen? Alltså jag undrar bara.. Ok?
 
Tre dagar kvar tills vi får vårt hus. På fredag förmiddag ska jag till banken för den sista uppgörelsen. Sen är vårt hus på riktigt! Vi ska givetvis åka ut dit då och kolla runt lite. Det känns verkligen så bra!
 
Annars så.. Ikväll är jag hemma ensammen. De andra är på något slags äventyr. Jag skyndade mig hem för att hinna med lite dagsljus i skogen. Inte en endaste kantarell hittade jag, men det fina med att leta svamp är att även om man inte hittar något har man fått en härlig stund utomhus. Så winwin.
 
Morgonens mest creepy var ett monstruöst stort vildsvin som låg ihjälkört på 26:an. Det var ordentligt med blod överallt. Sorgligt för djuret och jag hoppas att det gick bra för föraren. Såna stora, tunga och hårdhudade vildsvin är nog inte trevliga att krocka med på en 100-väg. Usch.
 
"Nisssschäää! Häääää! Kåååååjjjv!"
 
Jag har en sån gullig filminspelning på Arvid. Han är liten, har knappt fyllt 2 år. Så i köket ställer han ner en tallrik med rester (korv) och ropar på Nisse. Nisse!! Här! Korv! På Arvids 2-åriga språknivå blir det nischä och kååjjv. Så gulligt!
 
Allmänt | | Kommentera |

Glimtar från sommaren

På bilden syns en ölsort jag köpte till Andreas och Tobias i Lycksele. I bakgrunden skymtar en hejdåkram. Vi hade vart på djurparken och efteråt åt vi på hotellet. Det var motorvecka, mycket folk och väldigt härligt väder.

Samma resa fast annan plats. Älskling står och fiskar nere vid sjön.

Tidigare den här sommaren funderade vi på om vi kanske skulle vara lite kreativa och stycka av vår tomt och bygga nytt? Det kostar ju ändå samma pengar som att köpa, plus andra fördelar som underhållsfritt, energisnålt och skattebefriat de första åren. TACK men nej tack! Vi var i ett utställningshus (Älvsbyhus) i Skara men min känsla var ytterst okreativt, strama ramar, kliniskt och fruktansvärt opersonligt. Vi la ner det projektet. 

Istället blev det som alla nu vet, ett nyköp av ett gammalt hus. Igår skrev vi sista kråkan, det slutgiltiga efter prisjusteringen, och idag har vi ätit en jättefin firarmiddag. Älgkalvfilé, vaccummarinerad potatis (blir perfekt!), kantareller och vitlökssmör. Och skålat. Det gjorde vi iofs igår också då vi skrev på. 

Allmänt | | Kommentera |

Att norska

Lilla uppfinnaren har hittat på ett nytt ord, norska. Det används ungefär såhär:


- Mamma kan vi gå ut och norska? 
- Jag ska norska lite här borta! 

Det betyder att vara ute i skogen och traska runt, helst leta efter svamp samtidigt. Så igår var vi ute och norskade, och en sväng ikväll efter maten. 


Allmänt | | En kommentar |
Upp