En dagstur inkl "tårtbuffé"

Vi var ju iväg till granngrannkommunen och började på Rörstrands. I byggnaden finns Iittala outlet där de säljer Hackman, Rörstrands, Fiskars, Höganäs och även en del annat. Outletpriserna tycker jag inte om! 2:a sortering av Swedish Grace-muggar kostar 99 kr. Man får lätt tar i 1:a sortering billigare på andra ställen. Men ibland kan man fynda. Mumingrejer som ibland har små skönhetsfel (som man inte ens ser) kan vara mycket billigare. Nu hade de dessutom rea och jag slog på stort med glasskopan och tårtspaden. 
 
Efter ytterligare ett par affärer slog vi oss ner på mitt favoritställe i Lidköping. De har riktigt bra utrymme för barnvagnar! Dagens lunch tog vi och jag körde på ceasarsallad. Efterrätten skulle ju rymmas också. Provade tre olika tårtor. Så gott! Sen kollade vi lite mer inne i centrum och köpte tre bingolotter var inför imorgon. 
 
Nu är det lugn i stugan igen. Arvid har badat och gick i däck direkt efteråt. Mamma spelar spel och jag surfar runt. En väldigt fin dag avslutas med degande i soffan. 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Lidköpingstripp!

En liten bebifot sticker upp ur vagnen. Han har sovit en sväng men ligger nu och småpratar med sig själv. Mamma sover, men jag tycker hon kan vakna snart för vi ska till Lidköping idag! Nisse sover under granen. Jag sov nåt så otroligt skönt när Arvid tyckte att det var uppstigning vid halv sju. 
 
När kommer vintern egentligen? Hela december har varit varm. Det snöade ordentligt andra advent men det tog ju bara några dagar så var allt borta. Nu har vi haft en grön jul och jag såg igår att magnolian är proppfull av nya knoppar. Det har börjar växa ogräs i rabatten igen också. Avigt minst sagt. Men nu känns det strunt samma. Julen är slut och nu känns det inte lika angeläget med snö längre. 
 
Jag ska kolla på Rörstrand och den outlet dom har där. Kanske har de lite rea? Sen alla andra små affärer som inte finns nån annanstans. Sen alla andra affärer som finns i varenda liten by här runt omkring. Så ska vi äta lunch på Henrys bageri/café.. Det ska bli kul att komma iväg lite. Vi måste införskaffa en viktig sak inför morgondagen. 
 
Grodan kallar! Han så hysteriskt rolig. När han var lite upprörd häromdagen sa han "diddelidaddeli". Första gången han säger nåt som inte är bara mamama, gagaga, dadada etc. Nu säger han med gnällig röst "mamma" och det tolkar jag som att han vill att jag ska komma.
Allmänt | | En kommentar |

Tiden går fort när man har roligt

Mamma och Tobias är här (inte HÄR, men i Skövde) och vi har firat jul. Det har verkligen varit hur roligt som helst att ha julafton i vårt lilla hus, men det krävde förberedelser för inte få kortslutning i hjärnan på självaste dopparedan. Allt flöt på jättebra! Maten var kanon (vi hade knytjulbordsvariant), granen stod så grön och grann, tomten skrämde livet ur oss och de inblandade verkade vara allmänt glada och tillfreds.
 
På både gott och ont var Arvid osocial som bara den. Folket kom innan Kalle och ungefär samtidigt som de senaste gästerna anlände gick jag upp och la han. Efter televisionen och efter julbordet var jag påväg upp för att väcka honom (tomten skulle ju komma!) men då hade han vaknat av sig själv en liten stund innan. Han kämpade på att med att hålla sig vaken under julklappsutdelningen men efteråt var det godnatt jord igen. Igår var han lite annars och till slut förstod jag varför han vart så avig. Feber. Imorse var det ganska lugnt men nu när jag la han vid sex hade han 39,5 igen. Slö, trött och varm. Ingen vidare matlust annat än vällingen.
 
Men, det har hursom vart en superfin och mysig jul. Igår kom Yohanna och Robbelibobban och vi spelade TP som de fick av oss i julklapp. Omgången tog tre timmar och trots att de förstnämnda låg i ledning hela tiden gick jag och Andreas om på slutet och vann. Höhö.
 
Och vilka julklappar! Av min stora älskling fick jag en hotellhelg i Tyskland! Av mig fick han en snygg tröja och en "datenight". Imorgon ska vi åka iväg på eftermiddagen för shopping följt av bio och sen en sen middag på våran favoritrestaurang Sand. Arvid fick massa fina saker. Han fattar ju inte grejen med att öppna paket men oj så spännande det är med snören! Av mamma fick både jag, Yohanna och Tobias en film. Vi kollade på den på julaftonskvällen och skrattade så att tårarna sprutade. Pappa filmade en del när vi var små, och nu har mamma lämnat in och fixat dvd:er av det. Yohanna 3-4 år (kom inte ihåg nu hur gammal hon var på filmen) blir svinförbannad för att hon inte får bära kniven. Vi var och fiskade i Mattasjön med pappa. Smålortar som vi var, satt vi där och drog upp fisk som vi sen rensade. Nog för att pappa var med oss hela tiden men jag kan inte i min vildaste fantasi tänka mig att Arvid kommer få bära runt på knivar när han är fem år gammal. 
 
Vad långt det här börjar bli. Anledning och orsak: Andreas jobbar och di andra är inne i stora staden. Jag är helt allena. Jag och Nisse har haft filmkväll med kvarvarande skumtomtar. Nu ligger han under mina ben och det är rätt trivsamt att bara sitta här och fundera. Som en känd bloggerska skrev häromdagen känns det otrevligt med mobila enheter och datorer. Word.
 
Men nu får det räcka. Nisse ska pinkas och jag ska därefter bege mig mot duschen och sen sängen. Två bilder från i tisdags kommer här.
 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp