3 veckor gammal

Nu är han redan 3 veckor. Redan?! Men dessa 3 veckor har varit nödvändiga och bra. Efter kejsarsnitt är det återhämtning som jag tycker går i myrsteg från dag till dag. Fast nu känner jag mig superstark och näst intill inga känningar från snittet och magen. Sen har amningen tagit mycket tid att komma in i. Det behöver det göra och han får tillgång till bröstet direkt! Fri amning på tidiga signaler. På natten äter han 2-3 gånger och dagtid efter max 2-3 h. 

Han skriker alltid lite när han är nyvaken tills dess att han får äta. Efter han ätit klart går han oftast i däck igen. Väldigt lätt att trösta, antingen med mat eller närhet. Och när han får det han vill ha gör han små mysiga ljud och låter bara tillfreds. 


Han ligger gärna såhär (som på bilden). Eller i vagnen, fast då ska den helst vara i rörelse. I veckan har vi vart väldigt flitiga med promenader. Jag använder runkeeper för att kolla hur långa de olika promenadvägarna är, och en bonuseffekt är att se antal km. Jag och lillen är uppe i över 2,5 mil sen i söndags.
Allmänt | | Kommentera |

Vardag?!

Idag är det första vardagen såsom det kommer se ut framöver. Arvid är på förskolan och Andreas jobbar ikväll för första gången. Jag lämnade Arvid vid 09 och ska nu ut på en promenad med hund och barn. 

Den röda slingan ska jag gå idag. Har faktiskt aldrig gått den så det blir en upptäcksfärd. Sen när jag har lust och tid med en längre promenad ska jag gå ner till den röda pilen, där finns ett vandrarhem där de säljer glass! 

Fördel med att vara föräldraledig, all tid i världen till att gå ut i dagsljus! 

(null)

Allmänt | | Kommentera |

Premiärtur

Igår var jag och mamma med lillebror till Tibro. Premiär med andra ord! Min första sväng utanför hemmet (själv med den lille, inkl lillens mormor), premiär för den nya vagnen och lite annat. Offentlig amning, cafebesök, fiskspa och lite småhandling. Jag minns när Arvid var litet knyte, då handlade jag på Netto i Götene och jag minns halvpaniken och lättnaden när vi väl kom ut ur affären. 

Det blev en väldigt mysig och bra sväng. Mamma blev såld på fiskspa och jag fyndade en fotfil på halva reapriset. Vagnen var fantastisk att köra runt på och självständighetskänslan infann sig fort. Förra gången tog det ganska lång tid innan jag tog mig för att göra saker, det kände enklast att avstå. Men då var läget helt annorlunda också! Allmänt | | Kommentera |
Upp