Äventyr

Är det onsdag idag tro? Det borde det vara. Det står så på telefonen i alla fall! Det är lätt att bli dagavill när det är helger hit och dit.

I vårat lilla hus har vi två (!) toaletter. Det ena är lite mer av ett badrum där vi har duschen, varmvattenberedaren och alla våra toalettgrejer. Den andra toan är en minitoa/tvättstuga. I detta nu håller A på att måla om där inne. Våra nya tvättpinaler står i ladugården. Toastolen, handfatet och spegeln likaså. Allt är införskaffat och ska på plats nästa vecka. Det kommer bli så bra. Helt och rent och energisnålt!

Imorse var jag och mister Nisse ute på ett mindre äventyr. Om man följer en av de små skogsvägarna uppåt kommer man till slut till ett jakttornet. En bit bortanför det är det som ett litet berg som man får klättra uppför. Ovanpå det ska det tydligen finnas MYCKET trattkantareller. Fortsätter man bortom berget och kantarellerna når man till slut sjön. Vi gick inte ända fram till sjön utan stannade några hundra meter ifrån. På vägen tillbaka stannade vi och tränade lite på Sök.

Han är för övrigt helt underbar att ha med i skogen i detta nu. Inget koppel, och trots två katter och andra djur håller han sig nära hela tiden. Springer lite framför, lite bakom, lite precis under fötterna osv. Hamnar han lite för långt bort brukar jag stanna och bara vänta för att se vad han ska göra, och de få gånger han inte kommer självmant ropar jag, och då får han tokbråttom för att skynda sig tillbaka så fort hans korta små ben bara förmår transportera honom. Öronen fladdrar och det ser ut som att om han sträcker på sig så mycket det bara går kommer han fram liiiite snabbare. Gullehunden!

Allmänt | |
#1 - - Yohanna:

Nisse är ju en stjärna alltså! Vad kul att du kan ha honom okopplad : )

Upp