Bakboxen

På mässan i Örebro köpte jag Bakboxen junior till ett lite bättre pris än prenumerationspriset. Innehållet syns i bild, dock saknades receptet.. Just i den här lådan fick jag med slickepottar, en visp och kakstämplar. Prylarna i sig är värda 250-300 kr. Priset på mässan var 249 kr (ordinarie 380 kr) så det kändes ändå acceptabelt.

På grund av ett saknat recept gjorde jag något annat än vad som var tänkt (dvs cookies och centerkladdkaka). Det blev centercookies istället, en kombo helt enkelt. Arvid hjälpte såklart till med att trycka ner centerbitar i bollarna.

Så bra pris på lådan och riktigt goda kakor. Men jag är skeptisk.

För det första; priset. 380 kr/månaden blir lite mer än 4500 kr/år. På bakingredienser och prylar.. no more words needed.

Sen; prylar? Fatta vilket berg av saker som man annars inte skulle ha köpt.

Och; stackars planet. Så mycket papper, förpackning, transport och svinn.

Det går även att väga in aspekten användarvänlighet. När "etiketten" är bortriven har jag kvar en brun påse med något inuti. Visst att jag ser skillnad på strösocker och brunfarin men ändå. Ett minus då de lix ska hålla på med singelförpackade mjölkorn.

Jag gillar att få hem lådor (har glossybox och testagram), men priset för bakboxen gör det till ett icke-alternativ. Det går att välja en billigare variant med endast ingredienser men då kan jag lika gärna gå loss i skafferiet istället.

Men men.. Kakorna var i alla fall goda! Och slickepottarna från Anders Petter kommer användas flitigt!

Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp