Uppgradering

Hemmafixet jag skrev om sist handlar fullt ut om att vi håller på att göra iordning huset för att sälja det. För vi har köpt ett nytt!!! 175 kvadrat, ett stort kök, en stor tvättstuga, flera rum, lagom stor trädgård (ca 3500 kvadrat jämfört med nu; 15000).

Jag fullkomligt älskar att det här händer just nu. Vi har ju hunnit med ett antal visningar. Allt från mindre ruckel till pampig gruvbostad som gick fö 3,5 miljon. Men det här är det bästa, det som passar oss bäst i både färg, form och skick och vi kommer förhoppningsvis sälja dyrare än vad vi köper. Jag har varit kraftigt anti att mångmiljonbelåna oss för ett boende. Även om "alla andra" gör det och även om banken säger att det är okej. Nä fy sjutton. Det är helt tokigt att betala så ofantligt mycket pengar för att bo. Då ska det vara exemplariskt på alla sätt och vis, och de hus som går för de pengarna här omkring är INTE det. Det är sällan drömtomten, eller drömhuset, eller drömläget. Det är helt vanliga hus med helt normala skavanker. Och då börja med att betala miljonmycket och utöver det veta att man behöver göra det ena och andra. Nej tack.

Istället blev det ett hus utanför byn Locketorp. Ett alldeles lagom och perfekt hus. Den 20:e oktober får vi tillträde.

Men, det lätta är att köpa. Det svåra är att sälja. Jag tror inte någonstans att vårt hus är svårsålt. Bra läge och bra i ordning och många verkar vilja dra sig till dessa krokar. Men allt jobb. Rensa, bära ut, boka diverse möten, fotografera, annonsera, visning, BUDGIVNING???, skriva papper. Jisses pommes frites.

Vi har jobbat oss blå denna veckan med att göra så mycket som möjligt medans vi har ledig tid. Imorgon börjar jag jobba igen och karusellen har redan dragit igång.

Fint med åkrar framåt och skog bakåt, ungefär som nu.
 
Vårt nya bo!
 
Originaltrappa från 1890-talet kanske?
Allmänt | |
Upp