Ääääta!

Via Yohanna från Alice Augusta kom det här receptet:

Kvargbröd

200 g kvarg
1 ägg (du får alltså över två äggulor!)
3 äggvitor
2 dl valfritt mjöl (jag körde hälften vetemjöl och grahamsmjöl)
1½ - 2 tsk bakpulver

Ta alla tre äggvitor och vispa till ett hårt skum. Blanda ner kvarg och äggula. På sidan av blandar du först ihop mjöl med bakpulver och sedan slänger du ihop allt till en smet. Klutta ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på och grädda i 225 grader i 12 - 15 minuter. Låt svalna av på gallet.

Gott, lätt och enkelt! Kan det bli bättre än så? De här ska jag definitivt göra fler gånger. Närmast: söndagmorgon. Nybakt bröd en helgmorgon.. Mmmm! Jag tog en fin bild som jag skulle lägga upp men he vill se int!
Jag bakar | |
Upp