Mer bilder

Älskling spatserar runt huset och planerar hur vi ska förändra trädgården. Det blir inga stora förvanligar, mest klippa ner och ta bort lite buskar. Här visar han hur häcken ska gå.




Vi blir visade var tomtgränserna går. Den undre karten är riktigt gammal och prydligt gjord! Skulle faktiskt kunna bli en fin tavla!


Rudbeckia?! Lisa sa vad det var idag men jag kommer tyvärr inte riktigt ihåg. Det finns MÅNGA olika sorter att ha koll på i den trädgården.


Det här är vårat sovrum. Taket ska vi antingen betsa vitt eller bara måla. HÄR ska jag vakna tidiga lördagmorgnar av att regner smattrar mot taket 2 m från mitt huvud!

Här är en liten groda.

Som kanske ser ut såhär om några år? Den här paddan har bott på trappan ner till jordkällaren i ett par år nu tydligen. Han ingår liksom i exteriören och har fått namnet Chuckis.


Idag träffade jag svärmor för lite fika och struntprat. Har hittat ett nytt favoritfik här i staden. Älskar porslinet dom har, och eftersom caféet sitter ihop med en butik kan man efter en trevlig fikastund gå runt och köpa kopparna man druckit ur tidigare.
Allmänt | |
#1 - - hemmabasen:

vilka fina bilder! Sovrumstaket..vad är skillnad på att betsa och lasera? Hursom, gör man det ser man trävirket i botten, målar man blir allt vitt,vitt. "Taket" på balkongen här hemma är vitlaserat liksom "taket" på bron. Ser 30 år senare fortfarande mycket ljust och trevligt ut.

#2 - - Petronella:

"Det förekommer ofta att man förväxlar lasyr med bets. Många tror till och med att det är frågan om en och samma färgtyp, men så är det inte. När man betsar trä, tränger betsen in i träet och färgar det utan att ytan täcks. Lasyr däremot är en förtunnad täckfärg som inte tränger in i träet på samma sätt. Dessutom täcker lasyr en del av träets ådring."

Upp